От: |20/03/2014 19:00

Ревю на Samsung Galaxy S5 – новият водач на смартфон пазара

review-samsung-galaxy-s5 Новият флагман на Samsung вече е тук. Корейците представиха уникалната машина на 24.02, по време на Mobile World Congress в Барселона, а ние предавахме за вас събитието на живо. Още тогава бяхме наясно, че моделът ще се превърне в голям хит и нямахме търпение да тестваме подробно възможностите му, а не се съмняваме и че вие се чувствате по същия начин.

Списъкът с характеристики изглежда чудесно, а новостите този път са повече от всякога – четец на пръстови отпечатъци, защита от вода, прах и пясък, 16-мегапикселова камера с повишена светлочувствителност, сензор за сърдечен ритъм, нов Ultra Power Saving режим на батерията, обновен Snapdragon процесор и т.н. Нямаме търпение да разгледаме всичко това в детайли и да го споделим с вас, така че не ни остава нищо друго, освен да се впуснем в анализите…

Видео ревю

Преди да стартираме, по традиция се обръщаме към колегата Георги Добриков, който отново е подготвил чудесен клип, имащ за цел да ви запознае с основните черти на смартфона.

В комплекта

Тъй като разполагаме с инженерна бройка, няма как да сме сигурни в пълния комплект на устройството, което ще стартира продажбите си в началото на следващия месец.

komplekt-samsung-galaxy-s5

Дизайн и конструкция

Една от най-големите въпросителни при представянето на Galaxy S5 беше относно външния вид, а огромните очаквания към корейската компания създадоха негативни реакции в някои потребители. Широко обсъжданият гръб на машината не изглеждаше добре на изтеклите часове преди официалното събитие снимки и този факт остави феновете на компанията озадачени, но на живо нещата стоят по друг начин – в крайна сметка, смартфонът има приятен външен вид и е много удобен за държане. Матовата, мека пластмаса предлага чудесен захват и визия, които откровено предпочитаме пред лъскавата пластмаса от миналогодишния модел. Дизайнът остава семпъл, а миниатюрните перфорации дори като че ли внасят допълнителен стил към конструкцията.

IMG_5487
IMG_5429

Отпред S5 е почти идентичен с Note 3 – заоблени ръбове, редуцирани до минимум елементи, голям екран. Последният е с 0.6-инча по-малък от този в Note 3 и с 0.1-инч по-голям от този в S4, при идентична разделителна способност в трите дисплея.

По-подробно сравнение с водача на Note линията можете да прочетете тук:
http://news.smartphone.bg/review/podrobno-sravnenie-mezhdu-galaxy-s5-i-galaxy-note-3-sreshta-na-dva-giganta-s-marka-samsung/

models-galaxy-s5-s4-note-3

Отстрани имаме добре познатата ни сива лайсна, покриваща портовете и бутоните – MicroUSB 3.0 (MHL 2) и основен микрофон (отдолу), Power-бутон (отдясно), двоен клавиш за увеличаване/намаляване на звука (отляво) и втори микрофон, аудио гнездо и инфрачервен порт (отгоре).

Странични снимки

IMG_5450IMG_5453IMG_5455IMG_5458IMG_5461

Най-приятната изненада е IP67 сертификацията, която ще ви позволи да ползвате телефона под вода в продължение на до 30 минути и при дълбочина до 1 метър. Машината е защитена и срещу твърди частици като прах и пясък, така че можете спокойно да носите смартфона заедно с вас на басейн или на плаж (но не и в морската вода – тя съдържа сол).

Дисплей и звук

Дисплеят на Samsung Galaxy S5 е капацитивен мултисензорен Super AMOLED. Диагоналът му е 5.1-инчов (12.95 см), а резолюцията – 1920 х 1080 пиксела, при стъпка на пикселите 0.0588 х 0.0588 мм, което е равно на 432 пиксела на инч. Тази плътност превръща екрана в “Retina”, ако го наблюдаваме даже от съвсем малка дистанция – 20 см. На микроскопската снимка се виждат размерите на пикселите.

Microscope-GalaxyS5

Ъглите на видимост на Samsung GALAXY S5 може да оцените по-долу, разглеждайки снимките под ъгъл 45°. В това отношение дисплеят е на много високо ниво.

Angles-GalaxyS5

Измерената максимална яркост на екрана е висока и има стойност 415 cd/m2. Контрастът, в сравнение с дисплеите с подсветка, е толкова голям (екранът на Samsung Galaxy S5 има органична матрица, която свети сама и при черен цвят не излъчва светлина), че буквално не оставя място за сравнение.

Обхват на цветовото пространство (CIE)

Обхватът на цветовото пространство е вторият показател след контраста, по който смартфонът безапелационно изпреварва конкуренцията. Дисплеят на Samsung Galaxy S5 покрива 100% от sRGB и 97% от Adobe RGB цветовите пространства, измерено в режим „Standard” (В режим „Cinema” уредът отчете по-малко покритие – 98% от sRGB и 83% от Adobe RGB). Сто процента покритие на използваната в Интернет цветова област означава не само видимост на всички цветове, но и повишената им точност.

CIE-SamsungGalaxyS5

Гама кривата на дисплея при 120 cd/m2 е близо до оптималната и има стойност около 2.3, а при максимална яркост (415 cd/m2) достига до 2.45.

Gamma-SamsungGalaxyS5_120cd
Gamma-SamsungGalaxyS5

Цветопредаване

Тествахме цветовете на дисплея на Samsung GALAXY S5 при максимална яркост, последователно в три от наличните режими – „Standard“, „Professional photo“ и „Cinema“.

DeltaE-GalaxyS5-MaxStandart_3
DeltaEGalaxyS5-MaxProfessionalPhotos
DeltaE-GalaxyS5MaxCinema

В режим „Standard” средната стойност на отклонението DeltaE възлезе само на 1.14, което ще рече – изключително висока точност на цветопредаването. Подкрепено от 100-процентовото покритие на sRGB (елиминира абсолютната грешка, породена от евентуалната принудителна замяна на липсващи цветове), издига екрана на Samsung GALAXY S5 в челото на класацията за дисплеи на смартфони и му спечелва отлична оценка.

Изводи

Екранът на Samsung Galaxy S5 превъзхожда нивото на конкурентните изделия по най-съществените от изследваните параметри и съвсем логично го окачествяваме като превъзходен дисплей.

Звук

Вграденият в Galaxy S5 високоговорител възпроизвежда чист и сравнително мощен звук.

Батерия

Батерията на Samsung Galaxy S5 е с енергиен капацитет от 2800 mAh, който според производителя би трябвало да е достатъчен за възпроизвеждането на 11-часово видео или 10 часа уеб сърфиране, с едно зареждане. Все още нямаме официална информация по въпроса, но още в края на февруари ви съобщихме, че е повече от възможно тук да не говорим за маркетингов трик или “тест, на ръба на истината”, а за реална, иновативна технология, идваща от Lucidlogix – компания, партньор на Samsung, която вероятно е участвала в разработката на новия корейски флагман.

Lucidlogix се занимават със софтуерна оптимизация, в резултат на която постигат по-висока издръжливост на батериите в устройствата, при различни режими. WebXtend и NavXtend технологиите например, обещават до 25% по-дълъг живот на батерията с едно зареждане, при сърфиране в Интернет и използване на навигацията, съответно. GameXtend пък се грижи за пестеливост при гейминг, като тук, оптимистичните прогнози на разработчиците са за до 50% по-висока издръжливост.

PowerXtend Technology Diagrams V3

Напомняме, че Galaxy S4 съвсем не успя да ни впечатли с живота на батерията си, позиционирайки се на едно от последните места в класацията ни за издръжливост. Корейската компания е наясно с възможностите на миналогодишния си топ модел и сме сигурни, че са вложили огромни усилия в усъвършенстването на настоящия си. Това пък можем да проверим, чрез нашите тестове, които както обикновено ще извършим при 120 cd/m2 яркост и включен Wi-Fi модул.

Телефонен разговор

Тук 5.1-инчовият екран няма да пречи на издръжливостта, тъй като при разговор екранът се изключва – резултат от работата на сензора за близост.

tel-call-samsung-galaxy-s5

Батерията на S5 беше достатъчна за цели 1500 минути разговор (25 часа) – прекрасен резултат, съизмерим единствено с тези на Galaxy Note 3 и LG G2.

Сърфиране в Интернет

За да проверим как се справя моделът при уеб сърфиране, използваме собствен скрипт, прелистващ автоматично около 70 български и чужди уеб страници, който както вече споменахме, протича при 120 нита яркост и Wi-Fi връзка.

surfing-samsung-galaxy-s5

И тук Galaxy S5 се справя на топ ниво – 628 минути с един заряд (10 часа и 28 минути). Чудесно представяне.

3D игра

За симулиране на 3D игра вече използваме Epic Citadel бенчмарка на Epic Games.

3d-gaming-samsung-galaxy-s5

Тук натоварването е много по-високо, но Galaxy S5 отново ни изненадва приятно, предоставяйки ни почти 5 часа гейминг (4 часа и 38 минути) с едно зареждане.

Гледане на филм

За теста при възпроизвеждане на видео използваме 720р HD клип.

movie-samsung-galaxy-s5

Видео възпроизвеждането продължи 557 минути, което се равнява на 9 часа и 17 минути. Отново много добро представяне.

Ultra Power Saving Mode

Ultra Power Saving Mode е режим, който е удачно да използвате в случаите, когато издръжливостта на батерията е от голямо значение за вас. Активирането му превръща екрана ви в черно-бял, ограничава приложенията, които могат да бъдат използвани, изключва Wi-Fi и Bluetooth и спира мобилните данни, когато екранът е изключен. С други думи, в най-общи линии – използвате телефона си като телефон, макар да имате възможност да сърфирате или дори да гледате видео (отново в черно-бяла палитра). При анонса на Galaxy S5 в Барселона, Samsung заявиха, че моделът може да издържи над 24 часа в “Stand-by” при оставащи само 10% от батерията.

Ние разбира се нямаше как да не тестваме това. Нашата бройка на S5 издържа (теоретично) 12 дни и половина – или с други думи – по 1% на всеки 3 часа, което се припокрива с анонсираните от корейската компания данни.

Ultra Power Saving Mode е хитра идея, за която можем да поздравим находчивостта на Samsung – и ръчно можем да изключим по-енергоемките услуги, но наличието на бърз превключвател между този и нормалния режим определено ще е от полза.

ultra-mode

Персонален калкулатор

Чрез този инструмент всеки може да научи, базирайки се на нашите изследвания, колко време ще издържа батерията на Samsung Galaxy S5 (SM-G900F) при личното му потребление. За да научите това, просто въведете в белите полета приблизително по колко минути на ден говорите по телефона, по колко минути на ден играете на игри и по колко минути на ден сърфирате в Интернет.

Използвате ли мобилни данни или разчитате единствено на Wi-Fi Интернет връзката? Отблежете и това в калкулатора, а след като го направите натиснете бутона "Пресметни!", за да получите вашия резултат.

Телефонен разговор
3D игри
Сърфиране, чрез Wi-Fi

Опции

Батерията на вашия Samsung Galaxy S5 (SM-G900F) ще издържа…
~ ? дни и ? часа

Сравнение на резултатите

Сравнение с още няколко модела от същия клас можете да разгледате в следната графика:

Samsung Galaxy S5 е безапелационен победител и към момента на писането на това ревю, заема първо място в класацията ни за издръжливост.

Технически характеристики

Операционна система Android 4.4.2
Процесор Qualcomm Snapdragon 801 (4-ядрен, 2.46 GHz, Krait 400)
Оперативна памет 2GB RAM
Дисково пространство 16GB собствена флаш памет
Видеокарта Adreno 330
Дисплей 5.1-инчов (12.95 см) – Super AMOLED, 1920 х 1080 пиксела (432 PPI)
Комуникация Wi-Fi 802.11b/g/n/ac (2X2 MIMO), Bluetooth 4.0 + A2DP, GPS (a-GPS + GLONASS), NFC, инфрачервен порт, MicroUSB 3.0 (с On-The-Go поддръжка)
Камери 16-мегапикселова с автофокус и LED светкавица, 4K@30fps / 1080p@60fps видео запис (отзад); 2-мегапикселова, 1080p@30fps (отпред)
Допълнително Aкселерометър, жироскоп, сензор за близост, ел.компас, термометър, барометър, сензор за жестове, сензор за влажност, сензор за пулс
Батерия 2800 mAh
Дебелина на корпуса (в най-дебелата точка) 9.70 милиметра
Тегло 143 грама

8.05 милиметра е дебелината на корпуса на S5 по почти цялата му площ, с изключение на изпъкващия с 1.65 милиметра камера модул. В нашата статистика, както обикновено, вземаме стойността от най-дебелата точка.

Софтуер

Samsung Galaxy S5 работи с предварително инсталирана Android 4.4.2 операционна система, която обаче е покрита от най-новия TouchWiz потребителски интерфейс на корейската компания.

Kids Mode

Режимът “Деца” е много удобен инструмент, ако не желаете детето ви да има достъп до всичките ви данни. Приложението представлява нещо като малка операционна система, в която малкият потребител има собствен профил, а игрите, до които има достъп са само тези, които вие сте указали. Имате възможност да награждавате детето, като му закупувате различни приложения, които пък пристигат при него под формата на подарък, чието съдържание се визуализира, когато бъде “разопакован”, чрез натискане върху картинката.

По подразбиране Kids Mode включва камера (с детски ефекти), програма за рисуване, мултимедиен плеър и приложение за запис на глас. Всичко е представено по забавен начин, а главния герой в системата е малък крокодил. Към опциите за контрол са налични защита с код и възможност за задаване на дневен лимит за игра със смартфона.

Screenshot_2014-03-18-13-07-23
Screenshot_2014-03-18-13-19-26
Screenshot_2014-03-18-13-18-05

Защита с пръстови отпечатъци

Вече и новият Galaxy S5 разполага с удобната защита с пръстови отпечатъци, като тук при отключване на телефона е нужно да провлачите пръста си над Home-бутона. Samsung са изградили партньорство с PayPal, така че още с пускането на смартфона на пазара, скенерът за отпечатъци ще служи и за разплащания в 26 страни (за съжаление България не е сред тях).

finger_prod_0

S Health – личен треньор

Galaxy S5 върви в комплект с личен фитнес инструктор, наричащ се S Health. Приложението следи изгорените от вас калории, извървените стъпки и пулса ви (чрез сензор на гърба на телефона). Имате възможност да отбелязвате теглото си и да следите хранителния си режим. Налична е и база данни с енергийното съдържание на голям брой храни.

fitness

Жестове и движения

И в Galaxy S5 налице е възможността за управление на системата с жестове и движения – Air browse (за скролиране нагоре/надолу/наляво/надясно), Direct call (за бързо позвъняване на човекът, чийто контакт или съобщение разглеждате в момента), Smart alert (за получаване на вибрационно известие, когато имате пропуснато обаждане или съобщение и подместите телефона си от състояние на покой), Mute/pause (за заглушаване на звук, когато покриете телефона с длан или гообърнете с лицето надолу) и Smart pause (за автоматична пауза на видеото, когато не наблюдавате смартфона). “Palm swipe to capture” е възможност да заснемете скрийншот, чрез плъзгане на дланта ви върху екрана.

В отделна категория, но отново в “Motion” раздела, се намира Air view опцията за разглеждане на даден обект (снимка или дата от календара, например), когато доближите пръста до него, над екрана (без да докосвате повърхността му).

air-view

Още функции

Тези от вас, които са имали възможност да си поиграят със съвременен телефон от Galaxy линията, са наясно, че телефонът е снабден с огромно количество функции. Освен всичко гореизложено, в операционната система ще срещнете много предварително инсталирани приложения, S Voice асистент, Multi Window функция за мултитаскинг, Easy Mode режим за олекотяване на интерфейса, One-handed operation (помощник за работа с една ръка), Wi-Fi hotspot, Download Booster (за комбиниране на LTЕ и Wi-Fi мрежи, с цел по-бързо сваляне на файлове от Интернет), Smart Stay (екранът остава включен, докато го наблюдавате) и т.н.

Снимки от TouchWiz интерфейса на Samsung Galaxy S5

Screenshot_2014-03-17-09-59-54Screenshot_2014-03-17-11-37-11Screenshot_2014-03-18-10-16-29Screenshot_2014-03-17-09-49-57Screenshot_2014-03-18-16-28-07

Производителност

Qualcomm Snapdragon 801

Galaxy S5 използва MSM8974-AC модификация на Snapdragon 800, наричана от Qualcomm “Snapdragon 801”. Обновеният процесор предлага с 14% по-бързи Krait 400 ядра, с 28% по-бърза Adreno 330 графика и 45-процентово подобрение в изчисленията на камера сензора. Тактовата честота в MSM8974-AC е 2.46 гигахерца, а честотата на графичното ядро – 578 мегахерца, изпреварвайки другата 801 модификация, MSM8974-AB (намираща място в Sony Xperia Z2) с 28 MHz при GPU и 160 MHz при CPU честотата.

snapdragon-801-soc-image-640x326

Изчислителна производителност

Geekbench 3 е крос-платформен тест на Primate Labs, целящ да определи производителността на чиповете в реални сценарии, натоварващи както с еднонишкови, така и с многонишкови процеси.
 • 3650
 • 2920
 • 2190
 • 1460
 • 730
 • 0
 • 3002
 • 2583
 • 2245
 • 2928
 • 2849
 • 2222
По-високият резултат е по-добър
Geekbench 3 (Multi-Core)точки
Samsung Galaxy S5 (SM-G900F) - Qualcomm Snapdragon 801 (4-ядрен, 2.46GHz), 2GB RAM, Adreno 330, Android 4.4.2 3002
Apple iPhone 5s - Apple A7 (2-ядрен, 1.30GHz), 1GB RAM, PowerVR G6430, iOS 7.0.1 2583
LG G2 - Qualcomm Snapdragon 800 (4-ядрен, 2.20GHz), 2GB RAM, Adreno 330, Android 4.2.2 2245
Samsung Galaxy Note 3 (N9005) - Qualcomm Snapdragon 800 (4-ядрен, 2.20GHz), 3GB RAM, Adreno 330, Android 4.3 2928
Sony Xperia Z1 - Qualcomm Snapdragon 800 (4-ядрен, 2.20GHz), 2GB RAM, Adreno 330, Android 4.2 2849
LG (Google) Nexus 5 - Qualcomm Snapdragon 800 (4-ядрен, 2.27GHz), 2GB RAM, Adreno 330, Android 4.4 2222

Графична производителност

Камера

Задната камера на Samsung Galaxy S5 е 16-мегапикселова, заснема фотоси с резолюция 5312 х 2988 пиксела и има максимален относителен отвор 1:2.2. Технологията на изработка на сензора е нова – нарича се ISO CELL (ISOlated CELL) и се основава на физически прегради за светлина между всеки отделен пиксел. По този начин се намалява с около 30% взаимното проникване на паразитна светлина между пикселите, увеличавайки с подобен процент чувствителността на всяка отделна клетка. Резултатът е висока детайлност и повишена светлочувствителност.

Наред с новата технология, камерата на Samsung може да се похвали и с по-бърз автофокус, HDR в реално време (на екранът можете да видите какъв би бил резултатът от снимката) и селективен фокус – след заснемането на кадъра, можете да прецените обектът пред вас или фона му да е на фокус (или и двете).

Разделителна способност

Резолюцията на камерата в lph (lines per high), касаеща съвкупността от обектив и матрица, определяме с помощта на тестова таблица по ISO 12233.

ISO

Камерата на Galaxy S5 постигна максимална резолюция от 2740 lph в центъра на полето.

На тестовата композиция добиваме субективна, но достатъчно вярна представа за резолюцията, резкостта на снимката, цветен шум и хроматични аберации.

TestGalaxyS5

Текстът на снимката е идеално четлив, известни следи от JPG-компресията са налице, но това е във връзка с факта, че въпросният формат е със загуба на качество.

detailGalaxyS5

Нивото на шум в тъмните участъци на кадъра, за разлика от аналогични кадри на много конкурентни изделия, е почти незабележимо.

NoiseGalaxyS5

Хроматична аберация и геометрична дисторсия

На показаната лупа, акцентираща върху детайл, провокиращ появата на хроматични аберации, няма следи от тях.

AberGalaxyS5

Има съвсем слаба геометрична дисторсия, тип “възглавница”.

Правилно цветопредаване

Камерата възпроизведе тестовата таблица с повишена наситеност на цветовете. Иначе казано, е заложено на атрактивността и “търговския“ външен вид на снимките, за сметка на точността. Това обаче е нещо обичайно за смартфоните и в крайна сметка като че ли се предпочита от крайния потребител.

CameraColor-GalaxyS5

Синьо задоволително
Зелено добро
Червено добро
Жълто много добро
Маджента добро
Циан добро
Бяло много добро
Черно добро

Оценката ни е 8.8/10.

На дигиталната цветна карта по-долу се виждат цветовете, които смартфонът е снимал, а в малките квадратчета – цветовете от снимката.

Camera-GalaxyS5

Поглед върху менютата

Общ поглед върху менютата вижте по-долу.

01

Няколко екранни снимки.

12345

Примерни снимки при висока/дневна осветеност

20140315_154816
20140316_173315
20140318_113611

Примерни снимки при ниска осветеност

20140318_063359
20140317_173759

Макро снимки

20140315_143405
20140317_155208
20140318_074019

Видео заснемане

Samsung Galaxy S5 може да заснема видео с 4K резолюция, при 30 кадъра в секунда или Full HD при 60 кадъра в секунда. По-долу ви предоставяме възможност сами да разгледате разликите между двете резолюции (4K – отляво, Full HD – отдясно).

За да се уверите, че наблюдавате видеото с максимално качество, трябва да натиснете върху иконката със зъбното колело и от раздел “Quality” да изберете най-високата стойност.Можете да свалите 4К видеото от ТУК.

Детайлността при 4K заснемане наистина е страхотна, а за да се убедите още веднъж в това, показваме ви изрязана част от два кадъра. Отново този отляво е от 4K видео, а този отдясно – от Full HD.

Full-HD-vs-4K

Заключение

Когато подлагахме на подробни тестове миналогодишното поколение флагмани, си пожелахме следващата генерация смартфони да бъде създадена с повече мисъл за издръжливостта на батерията, дори това да отнеме донякъде бързото развитие на производителността или дисплеите. Това, което Samsung съумяха да ни предложат е машина, чийто екран се представи страхотно в нашите анализи. Производителността ѝ също граничи с максимума, който можем да желаем към дадения момент, а батерията издържа толкова, че вече няма да се налага да я зареждаме всекидневно…И ако още не сте впечатлени, то със сигурност няма да откажете ъпгрейд към телефон, с който няма да се притеснявате да отговорите на повикване, когато сте навън и вали дъжд или пък който разполага с безброй сензори и софтуерни технологии, правещи денят ви по-забавен и интересен.

Имаме малък подарък за тези, които са прочели ревюто и са решили да си направят предварителна поръчка на смартфона (до 20.04.2014 г). Те ще получат тениска на Laptop.bg, а единственото условие е при поръчката, в полето „Допълнителна информация“ да отбележите предложение за допълнителен тест/информация в бъдещите ни ревюта или просто да изкажете мнението си (не забравяйте да отбележите и размера, който желаете – M, L или XL).

Предварителна заявка (не е обвързана с покупка) за Galaxy S5 можете да направите от тук:
http://smartphone.bg/smartphones-samsung-Galaxy_S5_SM_G900F

Плюсове
 • Мощен Qualcomm Snapdragon 801 процесор
 • Висока издръжливост на батерията
 • Чудесен екран (100% sRGB покритие, DeltaE = 1.14, високи яркост и контраст)
 • IP67 сертификация за защита от вода и твърди частици
 • Качествена камера (16-мегапиксела, 2740 lph, 4К видео запис)
 • Огромен брой софтуерни добавки
Минуси
 • Жестовете работят с малък брой приложения

Модели, участващи в тестовете от статията

Прочетено 97 403 пъти

83 мнения

 • Ето това си е уникална машинка, по-добра от нея едва ли ще излезе тази година. При наличието на ултра тежкия TouchWiz и многобройните опции щом издухва конкуренцията, смятай…

 • Отлично ревю,като изключим липсата на тестове за това как се справя телефончето във вода.И въпреки многото хвалби тазгодишния флагман на Самсунг не е толкова „иновативен“ за колкото го представяха,все пак ще изчакам наследника на HTC One и Z2 и ще упгрейдна до някой от тях,но се надявам това което Самсунг представиха с този телефон да не най-доброто което ще види поне за първите 5-6 месеца от 2014 ….

  А на вас успех и продължавайте в същия дух !! :)

  • =)) Нямаше начин да потопим S5-цата, защото беше инженерен прототип, който не е минал IP67 сертификация :) След няколко дни ще получим друга бройка и обещавам да обновя ревюто :)

 • Искаме ревю на Z2 !!!

  • Разбира се, ще има ревю и видео ревю на Z2, но първо трябва да се сдобием с телефона :)

 • Ако направим заявка, а по-късно не купим телефона, ще получим ли тениска!? :) Благодаря предварително!

  • Хехе :) Тениската е символичен подарък за тези от вас, които четат ревютата и решат да закупят устройството от магазина-партньор на медията :) Идва заедно с продукта. Поздрави! :)

 • Миналата година, май месец, от Глобул си взех С4. Страхотен дисплей, батерия, издържаща до следобяд(7-8 часа, не повече), постоянно рестартиране и изключване на телефона….Струваше 1100-1200 лв. След 8-9 месеца вече цената е около 740 лв., 40% поевтиняване….Брат ми преди 3 години си купи Айфон 4с, за 1100 лв., след 3 години или 36 месеца, цената му нов е минимум 680-700 лв. Или около процента на обезценка на Самсунга за само няколко месеца. Е, правете си сметката сами….Подарих Самсунга, купих си един страхотен 5с и един Айпад Еър и открих разликата. Качество на изработката, бързина в пъти повече от Андроид боклуците, невероятен Ретина дисплей, който и при най-яркото слънце се вижда….

  • Ползвал си го типично по „айфонски“ – без никаква техническа грижа и си го нашибал със зловредни приложения, за да се рестартира сам. Е, то за такива умни у-ва се иска и акъл…..Сифонят няма как да се обезцени, защото е с „изящен алуминиев капак“ и винаги ще е вървежен пред кифлите в чалготеката. Сбъркал си статията с форума на сифоня – ходи там ги възхвалявай…Може да празен отвътре сифонят, но е друго да стои до теб на масата небрежно в чалготеката и да впечатлява…..аристокрация, тц-тц

   • #E960 … Ти също си объркал форума с този изказ, който демонстрираш :) Смисъла да хапеш в интернет форум е … смешно е :) Аз също не харесвам iPhone като мениджърски замисъл, защото не е насочен към потребителя, а към „издояването му“, но това не означава, че човека не може да има различно от твоето мнение. Наистина ли мислш, че под това ревю трябва да се пишат само хвалебствия … стига комунизъм моля :)
    Човека е абсолютно прав и е неоспорим факт, че Samsung циклят, лагват и забиват много. В семейството имаме и Samsung S3, S4, Advance и HTC ONE. Ще отгатнеш ли кои три телефона „циклят, лагват и забиват“ и кой от четирите не мръднал от както е купен :)))

   • htc one не е мръднал.Самсунг са боклуци!

   • Приятел, не говори за хора, които не познаваш! Първо, заклет рокаджия съм, мразя чалга, мразя и тъпаците, които я слушат. Никога не съм посещавал чалга клуб. Второ, говориш за солиден мъж на 37 години, със солиден бизнес, с 50 човека добре платени служители, демек моя милост. Дал съм толкова пари за техника в живота си, че едва ли можеш да го проумееш. Като не вярваш, че скапания Самсунг се е изключвал, не вярвай! Между другото, до скоро имах и Е960, и мога да кажа, че никога не е направил грам проблем Нексуса, ама никога! Махнах го защото просто ми омръзна….От него LG ми стана любима марка, и с нетърпение чакам PRO 2 за да си го купя. Айфона е страхотен и надежден апарат, вече повече от месец няма грешка. Малкия дисплей обаче не е удачен за работа с интернет, прекалено малък е. А за това, че Айфона си държи цена, а скапаните Самсунги грам не държат, си има логика. Но явно ти не я откриваш…..

 • Следя ревютата ви, защото са направени с много професионализъм, труд и любов към тази работа. Един съвет: моля слагайте снимките от измерването на „lph“ в пълната им резолюция.
  Относно телефона определено не мога да кажа, че съм впечатлен. По-голяма част от тестовете за производителност са на границата с показателите на миналогодишните флагмани LG G2 и Sony Z1, а тепърва трябва да правите ревюта на Z2, G3 и ONE 2, което означава, че вероятноста да се наложи да смените заглавието на статията (Samsung Galaxy S5 – новият водач на смартфон пазара) е много голяма.
  Вече имах възможноста да си поиграя с Galaxy S5. С ръка на сърцето си признавам, че в първия момент определено не го разпознах гледайки го отпред просто защото Samsung отново не мръднаха на тема дизай. Това просто не е силната им страна. Наистина от дизайна НЕ съм впечатлен. На живо телефона си изглежда точно както на снимките. Единствената изненада е, че задния панел не се усеща като пластмаса, а някак си е по-мек като усещане на пипане. Близките месеци ще покажат в каква степен ще се захабява този панел. При представянето в Барселона нищо не се спомена за издръжливоста му (подобно на G Flex) и за това мисля, че ще има процъфтяващ бизнес със задния капак.
  Определено чакам с много по-голямо нетърпение ONE 2.

  • Не искам да се заяждам, но аз имам 2 Самсунга, нито един от които „цикли, лаги и забива“. Всичко си е до поддържане…..както и при колата – не става само да се качиш и да караш :)

   • Жестоко се бъркаш, samsung galaxy express на 1 месец цикли брутално :D. Качил съм аваст антивирусна ,малко игри и малко приложения.Нищо повече

  • Здравей и благодаря :) Качих ISO снимката в оригиналиня, „untouched“ вариант – радвам се, че имаме потребители, като теб, които обръщат сериозно внимание на детайлните тестове и дори желаят да прегледат нещата от още по-близо :) Поздрави!

   • To Константин:

    Е такава слаба машина как няма да бави…..някоя по-слаба не можа ли да вземеш?!

  • То Юлиян:

   Аз ти я казах логиката – поддържат изкуствено висока цена, а не защото си е нещо добро. Два Самсунга са ми минавали през ръцете, нямат лаг. Дори единият, който съм го подарил на бившата ми приятелка, е с 512 рам и не иска да го сменя, та съм го пригодил за сегашните приложения и не лагва, за разлика от един от горните постове, в който се твърдеше, че модел с 1 гб рам забивал. Всичко е въпрос на грижа за телефона, той е един мъничък компютър, който иска грижи и поддръжка. Щом аз съм направил така, че модел с 512 рам не лаги, а такъв с 1гб го прави, то вината е в собственика. Нищо лично, но се научете да поддържате телефните си, а не да стоварвате вината на производителя – това е най-лесно. При по-слаб модел се слагат само приложения, които не товарят много – това е логично, Ама българинът това умее най-добре – да плюе…..

   • #E960 Много интересно как звучиш все едно си наистина най-големия корифей – “ но се научете да поддържате телефните си“ … прияелю, научили сме се. Занимавам се с телефони от както на пазара ги има. Споменах, че вече съм си „играл“ и с S5-ицата. Казах ти, че в семейството имаме и Самсунги и HTC ONE и какво ли още не съм имал. За упоменатите по-горе Самсунги се грижа аз както и за HTC-тo. Ще те помоля отново да не омаловажаваш така по детски знанията, възможностите и опита на другите или моите. Поддържам телефоните не по един и същи начин, а спрямо самото устройство и повярвай ми … знам как да го правя. Не те познавам и не оспорвам уменията ти, но звучи смешно когато ти също не познаваш хората, на които обясняваш как само се „качват и карат“ и сами са си виновни. Приеми, че винаги има някой, който е по-добър от теб … това ще направи теб по-добър :)

   • Смених С4 с Г2 защото лагваше при повече от 20 приложения.. като си купувам смартфон за 1000 лв очаквам да не цикли дори да е пълна паметта… на г2-то имам много повече приложения и проблем няма. Прави си сам изводите..

 • Поздравления за ревюто! Поздравления и за видеоревюто на колегата ви! Мисля, че това е най-пълното представяне на Galaxy S5, налично към момента. Много пипнато, унифицирано и подредено. Така и трябва. Както казах и преди – време е да започнете да превеждате ревютата си.

  Впчетален съм от Ultra Power Saving Mode-а. 12 дни…! (Всяка вечер телефона ми е на системи.) Интересен е и този комбиниран download режим. Може би трябва вече да включвате и download/upload тестове.

  • Благодарим! :)

  • To Симеон:

   Не се смятам за най-големия корифей, но проявявам интерес към всякакви техники от дълги години и съм научил доста неща за тях. Щом съм поддържал Nexus S с 512 рам, S3 с 1гб рам и Nexus 4 с 2 гб рам и не съм имал никакви лагове. Дори в момента Nexus 2-ката работи с 4.1.2 и няма лаг, макар че днешните приложения са много по-тежки от тези през 2010. Щом аз мога да го правя, вие що да не можете?

 • Аз също съм от основните критици на Самсунг,но пък винаги съм харесвал Галакси Ноте(само заради писалката),от години използвам Wacom технологията,каквато е и на Spen.,само че на стандартни Windows програми.За този телефон(само от ревюто) – няколко похвали – екрана(чудесен),Ultra Power Saving Mode -крайно време беше,камерата – браво.Критиките ще ги спестя за сега,вероятно за следващата АНТИРЕКЛАМА срещу още някой телефон или таблет,вие също ги виждате,макар че сте заслепени от хубавите неща.Вероятно Ноте 4 ще е шедьовър,особено ако му измислят някой някой калъф като на Алкател Херо.

 • Аз искам да попитам авторите на ревюто….При наличието на Gorilla glass 3 има ли смисъл да се слагат screen протектори?

  • Gorilla Glass 3 е чудесно защитен от надраскване, а поставянето на screen protector би било полезно, aко предпазваше екрана от счупване. Всеки може да прецени за себе си, но моето мнение е – или с case/калъф или без защита :)

 • Здравейте,
  предварително се извинявам, че нахълтвам в тази предимно мъжка компания с моите „блондински“ въпроси, но съм пред дилемата какъв телефон да си избера. В момента ползвам Note и като изключим забиването от време на време, смея да твърдя, че се справя отлично с целта, за която съм го взела: а именно да мога в движение да си върша работата. Използвам приложения за обработка на файлове (word, exel), постоянно включени са 3 меил акаунта , facebook и skype. От известно време е постоянно momory low, ram-а движи около 90% и се налага често „буустване“. Много внимателно изчетох ревютата и за S5 и за Note 3 и си признавам, не мога да избера. Логично плюсовете като по – добра камера, защитата от прах и вода, по- добрата издръжливост на батерията са доста интригуващи , но не знам дали си заслужават на фона на 3ГБ рам на Note 3. И още един въпрос: очаква ли се изобщо в България да се появи 32GB вариянта или ще си останем само 16GB за S5?

  Поздрави

  • Специално за теб,както съм написал в моя коментар,мисля че трябва да изчакаш за ноте 4,ако не ти е чак толкова спешно.Предполагам ще е шедьовъра на годината,писалката спестява много време и проблеми,а тази функция за пестене на батерията за мен е доста добра,за документи писалката ще ти е нужна повече от всички нововъведения взети накуп.Това е моят съвет специално за теб – да изчакаш около 6 месеца за 4-ката,(може заедно да си вземем по един и да направим свои тестове) ax-0-0xa-0ax-0-0ax-0ax-0ax-0ax-0-0ax, шегата настрана аз бих изчакал.

  • 1 съвет от мене: не си взимай самсунг или си карай с тоя самсунг ноте,добър е за момента.Сложи му cm(cyanogenmod) rom с один и ще спре да ти забива.

   • Моля за малко инфо за тоя мод,много ми е любопитно,не съм привърженик на андроида,но имам таблет с такъв и за това … мерси предварително.

  • Здравей, Nushinka! Доколкото разбрах разполагаш с първия Note (N7100). Ако е така, скокът до Note 3 / S5 със сигурност ще ти се отрази положително :) Не си първият потребител с тази дилема, така че решихме да направим статия-сравнение между двата модела, с което вече се е заел колегата Християн. Надявам се то да ти помогне в избора, а ако още не можеш да решиш, всички ще помагаме. :)
   Поздрави!

   Edit: Ето го и сравнението:
   http://news.smartphone.bg/review/podrobno-sravnenie-mezhdu-galaxy-s5-i-galaxy-note-3-sreshta-na-dva-giganta-s-marka-samsung/

 • И аз съм пред тази дилема. С5 има някои подобрения, но Ноут 3 има S Pen и 3GB RAM. Също така съм сигурен, че в България ще се предлага С5 с 16 GB, а Note 3 има 32GB.

 • Мисля, че трябва да размените местата на двете снимки преди заключението в ревюто. FullHD кадъра трябва да е вляво, а този с 4К – вдясно. За да съответстват и на видеата над тях.

 • доста добре сте се справили с ревюто на S5!Адмирации за вас,надявам се ,че скоро ще пуснете ревюта и на One + Z2.Само ако може да добавите в ревюто и тест със вода и прах примерно.Наистина ли е толкова издържлив колкото се пише.

  • Благодаря :) Ще има ревюта и за останалите флагмани, разбира се. Горе, на Tanton написах и защо не сме намокрили S5-цата от ревюто – бройката беше прототипна и не беше минала IP67 сертификация. Финалната версия трябва да пристигне в края на следващата седмица и задължително ще я подложим на малко „мъчения“, резултатът от които ще споделим с вас :)

   • Само да вметна покрай многото самсунги за тестване да не забравите новия Престижо , не знам защо но за сега той най-много ми вдъхва доверие,6-то чувство или н.з кво.За мен всички таблети и смартфони без писалка са еднакви,за това мисля че за сега той ще е най-добър за цена-качество телефон може би за годината,освен,ако тази година Nvidia не скочат с нещо зашеметяващо,всички ултраскъпи „Дракони“ за боклука,4-ката на Nvidia вървеше и с доста добра писалка,за повечето модели(7 инчови). Така че за момента ревюто на Престижо го чакам повече,а навярно и много други.

   • Ако говориш за 7500 – остава малко :)

 • Точно за него ставаше реч,видях в нета че прави прилични снимки,нищо Flashy . Най-важното за мен е за колко се зарежда батерията колко време изкарва видео,предишния беше отчайващо малко около 5 часа,имам 5 годишен Archos 43,който изкарва до 10 часа видео 720р,без да е мръднала батерията,но се зарежда бавно(6 часа),ако този изкара поне 8 ще е доста добре.Нямам търпение,редовно следя новините.

 • сигурно ли е че е водоустойчив,ако снимам под вода видео или снимки в морето няма да изгасне така ли

  • Здравей, Виви! Горе неслучайно написах „…под вода в продължение на до 30 минути и при дълбочина до 1 метър. Машината е защитена и срещу твърди частици като прах и пясък, така че можете спокойно да носите смартфона заедно с вас на басейн или на плаж (но не и в морската вода – тя съдържа сол).“
   – Да, водоустойчив е, разцъквай го на басейн или под душа, но не го тествай с морска вода :) Поздрави!

 • Здравей Симеон Николов
  Имам питане относно звука в тестовете ви. Имате ли възможност да тествате звука на телефони по-обстойно. Тестовете ви на тема дисплей са наистина страхотни и на нивото на тестове от световно признати сайтове с много параметри и стойности. Безусловни адмирации. Звукът обаче е буквално без тест: „Вграденият в Galaxy S5 високоговорител възпроизвежда чист и сравнително мощен звук.“ Наистина ще се радваме да видим поне тест за мощност в db.

  • Здравей, адаш =)) Може би знаеш, че от повече от година изграждаме лаборатория, част от която е именно за тест на звука на мобилни устройства – за да направим максимално коректен тест на звук са нужни стотици изисквания към студиото и техниката, с която ще го правим. Заели сме се сериозно с това и ще започнем да публикуваме звукови тестове едва когато са на 100% готови.

   Някои от тестовете, които ще провеждаме, не се провеждат в нито една друга медия в света. Със сигурност любопитните ни читатели, като теб, ще останат доволни. Поздрави!

 • Ревюто дава много информация. Ако направите и такова на S5 vs G2 няма да имате равни 😀 има ли някакъв шанс да видя някъде в Пловдив телефона, някакъв магазин или нещо? Поздрави!

 • Въпроса ми е за говорителя на с 5 това ,че е със IP67 имали въздействие ?

 • защо няма радио ? вече без радио ли ще бъдат моделите ? това според мен е голяна минус

 • Нека да изчакаме и отговора на Apple iPhone 6,а и едва ли някой ползва всичките наблъскани “екстри“ в телефона си :)

 • Здравейте,

  поздравления за професионалното ревю. Engadget и Android Authority могат да си вземат бележка. :)

  Имам една молба.
  Днес направих кратко сравнение межди Xperia Z1 и Galaxy S5, като тествах как двете устройства зареждат страница с картинки и GIF-ове (Става въпрос за сайта hugelol.org). Това, което ме изненада, бе че Galaxy-то доста засичаше докато възпроизвеждаше GIF-овете. Sony-то за сметка на това зареди сайта по-бързо и GIF-овете вървяха гладко. Това много ме изненада и се надявам да е просто някъква случайност, защото много съм харесал Samsung-а. Уви, няма как да направя по-подробен тест в магaзина и бих бил много благодарен, ако вие можете да направите тест за зареждане на различно web съдържание и да споделите резултатите.

  Благодаря.

  Георги

  • Здравей, Георги! Благодарим за прекрасните думи :)
   Ще направим такъв тест и ще съобщим резултата. Поздрави!

 • Здравейте здравейте здравейте , уникален разговор се получава : ) сайта е в любими в браузъра ми от много време.
  Поздравления за ревюто, както винаги сте перфектни.
  Не се карайте моля ви : ) няма да хаквате банкомати с тия телефони, за какво са ви толкова мощни… всичко е задоволително.
  Имам един единствен въпрос и моля поне 2-ма компетентни разбирача да отговорят…
  Samsung Galaxy S3 или Galaxy S4 mini да си взема цената и на двата е 401 лева. Не ми казвайте че S3 е вече на 2 години..-знам.
  Нуждая се от нормален съвет. от година и половина съм с LG L7 4,3 инча. Големината на дисплея не ми пречи.
  Знам. че Samsung е много набедена марка и все казват че засича и цикли и лагва. Мисля да рискувам. А за ВЪЙФОНИТе по горе – sucks!! :)
  искам съвети пичове, нямам нужда от хипер новаторски технологии за над 1000 лева.

  • Здравей, Стилиян! Благодаря, изчервяваме се и се радваме, че сме полезни :)
   Бих ти препоръчал S4 mini, ако след като го видиш на живо прецениш, че малко по-ниската резолюция те устройва. Производителността му е по-висока, батерията издържа повече, а и самият модел е по-нов. Разликата в паметта (16GB vs 8GB) можеш да компенсираш с една бърза мултимедийна карта.

   И в двата случая няма да сгрешиш – телефоните са чудесни :) Поздрави!

 • До Стилян S3 е много по добър избор имал съм го доволен бях .първо по голяма резолюция на дисплея по голям дисплеи повече ppi инч , по добра батерия за процесора 4 ядра и повече памет . Единственото нещо което лично на мен ми беше малко е говорителя средно ниво това е :)

 • Благодаря на екипа за чудесното ревю , вече новата придобивка е в ръцете ми мога да кажа ,че изключително съм доволен телефончето е страхотно :) имам питане само за калъфите за безжично зареждане имали ги вече на пазара :)

 • До Златанов. Мерси за съвета. Принципно ми е все тая S3 или S4 mini, държа на качеството. По горе пишат,че има бъгове по батерията, по дисплея при начално светване…а и е макар 2 години стар модел. На мен ми е трудно да преценя кой да взема. тези ppi инчове изобщо не ми пука за тях или резолюцията….
  други съвети потребители на S3 !?!?!??

 • Някой има ли обяснение защо в кутията на С5 усб кабела не е версия 3.0, а си е стария 2.0. Гледам unboxing клипчета в youtube и само бройките за 2-3 оператора са с усб 3.0 кабел? Не, че е някакъв проблем, прости се чудя защо. Иначе телефончето кърти, още не мога да му се нарадвам :)

 • Добър въпрос и аз това се чудех а и това имали някакъв ефект на зареждането на телефона ?

  • Няма да вади високите скорости в такъв случай. Най-вероятно нашите оператори са го подменили нарочно, за да си купиш оригиналното 😉

 • един въпрос за паметта 32 GB клас 10 добре ли ще е или поне 64 ???

 • Интересно! Дизпея на Note 3 продължава да е по-добрия с 100/100% покритие на цветовете.

  • 3-процентовата разлика при AdobeRGB със сигурност не може да бъде забелязана с просто око – този тест го правим като по-тежък сценарии, тъй като вече има екрани, които се справят перфектно с sRGB – такива са и този на Note 3 и този на S5 :) Дисплеят на S5 обаче има по-висока яркост и по-висока точност на цветовете, така че, макар и с малко, победител смятам, че е този на S5 :) Поздрави!

 • Здравейте някой може ли да ми помогне с малко информация относно S5-зареждането на батерията-първия ден и трябва ли да бъде изхабена до край?Ще съм благодарна да разясните…понеже не намерих информация!

  • Ами нормално е първото зареждане да изтощиш батерията до край,или до 2 3 процента. За зареждането трябва може би 16 часа, не знам виж в указанията. :)

   • Ако можеш остави телефона да се самоизключи. след това го зареждай между 12 и 14 часа. И така два пъти. Целта е да се възбуди батерията напълно и да използваш максималния капацитет. При първите няколко зареждания пада по-бързо, но след това нещата си идват на мястото. Аз също ползвам Samsung Galaxy S5 и съм очарован от батерията. Успех.

 • И S5 ли няма FM радио? 😀

 • Здравейте. Искам да попитам как да разбера дали е реплика или оригинал?! В смисъл върху какво точно трябва да обърна по-специално внимание когато купувам този телефон?! И също така за споменатото по-горе зарядно възможно ли е наистина да си ги сменят..и ако е „да“ на него какво точно трябва да пише?! Наистина ще бъда благодарна ако ми отговорите, защото наистина не съм чак толкова на „ти“ с технологиите но мисля, че моя Galaxy Ace вече отдавна остаря и се спрях на S5 . Благодаря предварително :)

 • Samsung galaxy s5 e naistina chydesen telefon.Toi ima izkluchitelno mnogo polezni prilojenia.

 • Здравейте, интересуваме колко време е необходимо за пълното зареждане на батерията. Нормално ли е телефона да се зарежда за близо 4 часа електромера ми не спира да върти и това ме притеснява при тези цени на тока.

  • Здравейте, Ники.
   Няма причина за безпокойство от гледна точка преразход на електроенергия при зареждане батерия на смартфон, независимо, че сте я оставили да се зарежда четири часа, вместо например нормалните три. Ако приемем ориентировъчно, че за пълното зареждане са изразходени двадесетина ватчаса, при цена двадесет и няколко стотинки за киловатчас, за двукратно зареждане ще платите една стотинка. Ако оставите зарядното в контакта, има известен ток на празен ход, който за разглеждания тип устройства е малък. Това означава, че при осезаемо натоварване на електромера, е необходимо да се огледате за друг консуматор. Тук е моментът да вмъкна, че когато в едно домакинство има включени много устройсва, работещи в Stand-by режим, годишната равносметка може да не бъде пренебрежимо малка, осмисляйки и в този аспект народната поговорка “ Капка по капка – вир става!“

 • Здравейте интересува ме и нещо друго по темата днес заредих S5 с зарядно за S4 поради липса на друго и установих с изненада , че телефона ми се зареди значително по бързо. От момента в който телефона известява за зареждане/ около 15% до пълно зареждане/ отне 2:15 спрямо обичайните 3:30+ При сравняване на зарядните установих следната разлика: 100-240V- Frekuensi 50-60Hz 0.15A; Ootput 5.0V ….1.0A -за зарядното на S4 спрямо характеристиките на S5 които са 100-240V- Frekuensi 50-60Hz 0.35A ; Ootput 5.3V ….2.0A. Интересува ме ще възникнели проблем за батерията ако използвам зарядно от S4 с идеята по-бързо да зареждам телефона си. Мерси предварително.

 • Живо ме интересува отговора на въпроса, зададен от Ники. Имам аналогичния пробрем но между телефон и таблет съответно 0,7 към 1,0 А

 • питане и молба за помощ: изчезна ми иконката на зелената телефонна слушалка. Как да я върна?! Имам телефона съвсем отскоро, мерси

 • Мога ли да зареждам SAMSUNG galaxy s 5 със зарядно за galaxy s 3 Ootput 5.0V ….1.0A или трябва да е Ootput 5.3V ….2.0A?Има ли значение за батерията ?

  • Здравей, ако си зареждаш телефона със зарядното от S3 ,което е 1.0 ампера няма да ти се повреди батерията просто ще ти се зарежда по-бавно.Поздрави!

 • Отличен телефон по почти всички показатели. Но за мен той има огромен минус – звук и вибрация под всякаква критика .Не го усещам когато звъни в дрехите ми . Не го чувам ако не е на метър от мен в тихо помещение. всички настройки за целта са на максимум.. 6 годишната ми непретенциозна нокиа ще събуди мъртвите ,а този флагман се дъни .

 • Много се извинявам, но се нуждая от помощ! Колебая се между samsung galxy S5 и sony expiria Z3 може ли препоръки ? В момента съм със samsung galaxy S 5 mini не съм доволна постоянно блокира!

 • Някой може ли да ми обясни защо като включа слушалките в телефона, звука не се чува през тях, а през високо говорителя? Телефона ми е Самсунг А5. Трябва да инсталирам нещо или?

 • Много добър телефон. Ползвам го от година близо. Перфектен. Единствено което малко ме дразни е, че зареждам батерията по два пъти на ден. Но и аз го ползвам доста. Все пак в 21 век батерията трябва поне 2 дена да издържа.

Мнения